Så klart dette er gøy, lesertallene stiger til værs og matbloggen Lizas matverden er nå på en 21. plass på Blogurat listen.
Til de som ikke leser matbloggen her er oppskriften
Kakene kan sikker lages laktosefri også hvis du bytter ut smøret med laktosefri margarin som kam kjøpes i daglivarebutikken
250 g smør
smelt og avkjøl
4 egg
250 g sukker
piskes nesten til eggedosis
ha i
225 g glutenfrittmel
Når jeg bruker vanlig hvetemel bruker jeg 200 g
1/2 ts kardemomme
og det avkjølte smøret.
Husk å ikke røre for mye, når du ser at den er klumpfri, så slutt å røre, du vil ikke røre ut all luften ut av eggene i røren, da blir kakene veldig kompakte.
Når røren er ferdig så er det bare å steke kakene i et krumkakejern.
Test ut noen kaker først, for alle jern er forskjellige. Jeg tar en toppet ts med røren, har den i jernet, legger lokket forsiktig på og teller til 20. Hvis du synes røren blir skjør ha i litt mer mel for å gjøre den mer kompakt.
Lag kremmerhus, skåler eller den form du kunne tenke deg.
Server gjerne med krem og multer eller annet godt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar