tirsdag 3. desember 2013

Enda et skryte innlegg

Så klart dette er gøy, lesertallene stiger til værs og matbloggen Lizas matverden er nå på en 21. plass på Blogurat listen.
Til de som ikke leser matbloggen her er oppskriftenHovedoppskriften til disse kakene har jeg fått av Tante B, som igjen har fått det av en venninne for mange år siden. Kakene er så delikate og herlig sprø og jeg var litt urolig for at det gluten frie melet ville gjøre dem veldig kompakte. Jeg byttet ut hvetemelet med glutenfritt mel som jeg kjøpte på Rema 1000, melet er fra Schär og er mixen for fine kaker, Mix C. Som jeg har nevnt var jeg litt usikker på resultatet, men melet funket bra og ble de ble kjempegode. Hvis du har en veldig kresen gane vil du merke forskjell, men forskjellen er minimal.
Kakene kan sikker lages laktosefri også hvis du bytter ut smøret med laktosefri margarin som kam kjøpes i daglivarebutikken

250 g smør
smelt og avkjøl
4 egg 
250 g sukker
piskes nesten til eggedosis
ha i 
225 g glutenfrittmel
Når jeg bruker vanlig hvetemel bruker jeg 200 g
1/2 ts kardemomme
og det avkjølte smøret.

Husk å ikke røre for mye, når du ser at den er klumpfri, så slutt å røre, du vil ikke røre ut all luften ut av eggene i røren, da blir kakene veldig kompakte.

Når røren er ferdig så er det bare å steke kakene i et krumkakejern.
Test ut noen kaker først, for alle jern er forskjellige. Jeg tar en toppet ts med røren, har den i jernet, legger lokket forsiktig på og teller til 20. Hvis du synes røren blir skjør ha i litt mer mel for å gjøre den mer kompakt.
Lag kremmerhus, skåler eller den form du kunne tenke deg.
Server gjerne med krem og multer eller annet godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...