torsdag 23. mai 2013

En smakfull matopplevelse med Andreas Viestad på Geitmyra gårdI går var jeg invitert med andre matbloggere til Geitmyra gård og Andreas Viestad
i regi av Matbloggsentralen og Nortura.
Gilde har lansert to nye spansk inspirerte spekeskinker. Æra en 14 måneders modnet spekeskinke og Santa Kristina som er modnet i 24 måneder. Æra som modnes på Tynset er absolutt på høyde med de beste Serranóskinkene fra Spania, Æra har sitt utgangspunkt i norsk spekemattradisjon, men videreutviklet som følge av at nordmenns matvaner endrer seg.Heldigvis for meg var det 3 av oss som rotet rundt Geitmyra gård, så jeg var ikke den enesste som kom busende inn døren og forstyrret begynnelsen av kvelden.
Etter litt forstyrrelser og en liten omvisning i kjøkkenhagen, hvor Andreas plukket asparges til oss, fikk han endelig kommet tilbake til timeplanen sin.
Andreas fortalte oss kort om Geitmyras historie.
Geitmyragård var opprinnelig en av løkkegårdene rundt kvadraturen i Oslo hvor smeder og andre nyttige håndtverkere som Oslo trengte bodde, men etter hvert ble det grønne beltet rundt Kvadraturen en del av fiffens utstillingsgårder.

Fra Wikipedia:

Gjetemyren gård (også Geitmyra gård) er et løkkehus i Oslo med adresseTåsenveien 2. Eiendommen er dokumentert tilbake siden 1696. Da tilhørte den Borgermester Johan Petersen Bergmann og eiendommen hadde løkke nummer 192. Noen få år senere er eiendommen en del av Ullevål, for så å skilles ut som egen eiendom i 1755. Selve hovedbygningen slik den står i dag er registrert oppført i 1755 ved eier Johan Carlsen. Hovedbygningen består av to etasjer og er laftet med panel. Det har sidefløy, sidebygning og drengestue. I 1884 ble eiendommen kjøpt av Oslo kommune for anlegget av Nordre Gravlund. Gjetemyren gård ble vernet i 1924. Nordre gravlunds kapell i Kierschows gate 10 var tidligere låve tilhørende eiendommen.
Gjetemyren gård stod i mange år ubenyttet, men er i dag (2012) matkultursenter for barn.

Som nevnt i artikkelen er Geitmyra blitt matkultursenter for barn, hvor Andreas sprer matglede til barn i  barneskole alder, det finnes kurs med forskjellige tema for å inspirere innen for fisk og grønn glede.
Gå inn på linken HER for å lese mer

Kveldens event var en introduksjon av Gildes nye produkter, hvor Andeas disket opp med mange herlige retter med toner fra både det norske og spanske kjøkken. Vi satt rundt bordet og ventet i spenning på rettene som han stod og laget mens vi spurte og grov. Det morsomme var at jeg nevnte ramsløk, for jeg har blitt kjent med noen som vet om et område her på østlandet og hun skal vise meg hvor, juhu:) Hva gjør Andreas han går inn på kjøkkenet og henter en stor bunt med akkurat ramsløk og gleden var stor, i hvertfall min da det viser seg at har brukt ramsløk i noen av rettene sine.

Vi fikk blant annet.

Bikini toast ala Barcelona
Spekeskinke, fersk mozzerella og trøffelmos?
Den kalles for bikini fordi de små trekantene minner om bikinien;)

Spekeskinkechips med rømme, røktsikrom og gressløk
Han hadde tørket spekeskinke i ovnen på 70 grader Celsius til flakene var herlig sprø.

Asparges med spekeskinke
Kålrabi og skinke med ramsløkmajones

Pikant spansk bønnegryte laget på kraft av spekerester med spekeskinke og røkt paprikapulver
Bilde lånt fra Spiselandslaget


Potet- og eplesalat med spekeskinke og ramsløkmajones

Pepret jordbær og aprikoser med spekeskinke

Alt var smakfult og godt, ikke minst inspirerende.
Det var hyggelig prat rundt bordt og gøy å møte bloggerne personlig.
Vi avsluttet kvelden med løsse planer om å treffes ala det interørbloggerene gjør, en kveld med hygge.
Bloggerene som var med denne gangen var:

og meg:)

Navnene er linket til bloggene, så gå inn, titt og få litt inspirasjon.
Spisselandslaget har et kjempeflott innlegg om kvelden og det kan du lese HER
Matbloggsentralens innlegg HER

Takk til Andreas Viestad, Nortura, Mat på bordet og alle dere andre for en hyggelig kveld

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...