torsdag 21. mars 2013

G. H. Mumm champagne


Litt om champagnen på matbloggen HER

Finnes det bedre drikke enn champagne? Jeg har venninner som koser seg med disse sprudlende dråper så fort anledningen byr seg, noen koser seg med vin og noen koser seg med champagne.:)
I går var jeg invitert på champagnesmaking med G.H. Mumm. 
Hvor Christian Seger champagne eksperten fortalte oss historien bak G.H.Mumm og champagne.
Vet dere hvordan dere åpner en flaske champagne? spør han. Vi ser på hverandre, på han og venter på svar. Når du korker champagne skal det høres ut som en kvinne sukker sier han, ser på meg og sier få høre.
Uæ, hva sier jeg nå, så flau og forlegen som jeg ble. Når jeg blir flau begynnner jeg å le og for å ikke gjøre saken verre trekker jeg pusten og prøver å kvele en latter og da kom sukket. "Der ja" hører jeg han si og Liza blir rødere og rødere i mopsen.
Champagnesmakingen ble arrangert på Saxegården i middelalderparken i Oslo, denne gangen var vi en håndfull bloggere som var samlet. Disse treffene jeg blir invitert til via matbloggen min er ganske morsomme og jeg vet aldri hvem som kommer og det er alltid nye mennesker, sist jeg var på et sllikt treff dro jeg opp snitt alderen ganske mye, he he he. På bildet over har vi Mr. Blogger himself Rafiq og søte bloggeren June  
Krasse Kong Halvor som ikke hadde mye pent å si om Vixen awards.
Her beundrer han Rafiqs nye Nikon Kamera
Det ble servert tapas med marinerte scampi, quiche lorraine, butterdeigs pinner parmaskinke og ost, pekingand ruller og mye annet godt. Vi fikk tre forskjellige glass foran oss og de ble aldri tomme, selv om jeg gjorde mitt beste. Denne gangen hadde jeg gjort noen forberedelser og sørget for at jeg ble hentet og mannen min hadde en veldig skravlete pasasjer i bilen på vei hjem, tror han kjøret så fort han kunne innefor det som var mulig bare for å slippe meg ut og hvile ørene;)
Det var ikke bare jeg som dro frem kameraet:) Vi lærte litt om å lage champagnetårn, bordet må være helt plant og du må bruke Marie Antoinette glass. Vet dere hvorfor glassene har fått det navnet? Jo det sies at glassene er på størrelse som hennes bryster.
Vi fikk også prøve oss på sabling av champagneflasker
og det er ikke gjort i en håndvending. Rett før jeg skal forsøke meg sier jeg at jeg blir nok den som ikke kommer til å klare dette ved første forsøk. Jo, det tok tre forsøk og det hjalp sikkert ikke at når jeg bommer, gjør bort meg så begyner jeg å le.

Bilde er lånt av June
Her har vi en lystig gjeng med bloggere og arrangører
Halvor, Ida, June, Ronny, Lars,
bilde er lånt av Rafiq

Jeg satt tvers over turtelduene Freelance skuespilleren Ronny og bloggeren Lars.
Vi har alle ulike synspunter og forkjellige livstiler, jeg må si at jeg synes Lars var modig som kom ut av skapet som 14 åring og lot hele Norge vite om hans legning.
6 kommentarer:

 1. så bra skrevet! Herlig å bli kjent med deg. Gleder meg til neste gang!!! :-D

  SvarSlett
 2. Enig med Ronny! Takk for en koselig kveld :D

  SvarSlett
 3. Riktig god påske til deg;))

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 4. Riktig god påske til deg;))

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
 5. Dette så jo riktig så artig ut!!
  Og du som fikk åpne champisen a gitt, hihi:))

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...