søndag 31. mars 2013

Fujairah og omegn

I dag ble det en liten road trip i nærmiljøet, for å få et lite avbrekk fra all badingen. 
Vi satte oss i bilen og kjørte nordover og første stoppested var havnen i Khor Fakkan, hvor det var et lite fiskemarked og mat idiot som jeg er måtte vi inn og ta en titt.
På markedet var det masse fisk som man ikke ser i fiskedisken hjemme i Norge i forskjellige fasonger,
det var små haier der og noe de kaller Hamour fish, som ofte var å finne på menyene. Hamour er en grouper og var veldig populær i Hong Kong husker jeg da vi bodde der, men under navnet Garupa. Midt i markedshallen var det en nedsenket atrium, hvor de som handlet kunne få sløyet og renset fisken eller det de måtte ha kjøpt, her renses det store reker.
Det var et grønnsaks- og fruktmarked rett ved siden av også, men den var ikke så spennende. På dette markedet endte jeg med å kjøpe meg drikke for resten av turen og man må jo dtikke med stil, selv om det bare er Coca Cola Light;)
 Så satte vi oss i bilen igjen og kjørte forbi en gammel moske, "stop stop hva er det?" og mannen måtte snu. Det viser seg å være en gammel moske, Al Bidiyah fra 1446. Moskeen er ulikt typiske moskeer for regionen, bygget med fire hvelv og en midt pilar som holder strukturen oppe. Når vi først var der måtte vi så klart gå inn å titte og jeg måtte så klart kle meg i en Abaya før jeg fikk lov til å entre hellig grunn.
 Mini hadde observert en mann i lokalt antrekk(hvit kjortel og hodeplagg) oppe ved utsiktstårnene og ville gå å se på jesusmannen, må ikke forveksles med Jesus, for det er en annen person hun har lært om i barnehagen. 
Her ser vi moskeen ovenifra og tårnet hvor Mini så mannen hun ville se;) 
Vel ute av den svarte habitten kjørte vi videre og jeg fotograferte, veiarbeidere, det var mye fin vei i området.
Vi kjøret forbi merkelig skilt langs veien hvor det sto "kun for familier", mannen min mente at det var ment for strandområdet til høyre for veien.
Vi kjørte forbi noe som kalles Wadi, inntørkede elveleier hvor sterk regn haar medført sterk erosjon pga porøsgrunn. Noe tipset oss om at det var veldig fint å gå turer her, men man måtte passe seg for styrtflom som kan medføre, tror ikke det er noe problem nå i tørketiden:)
Barna ble ganske slitne og trøtte av å kjøre rundt, men mor måtte bare stoppe et sted til og det var frukt- og grønnsaksmarkedet i Masafi som ligger i fjellorådet mellom Dibba og Fujairah. Jeg kjøpte så klart med meg litt frukt:)

4 kommentarer:

 1. Så mye spennende å se:) Virker som dere har hatt en flott tur så langt:)

  SvarSlett
 2. Gøy å lese og se flotte bilder fra turen! Kos dere masse videre!

  SvarSlett
 3. Spennende. Du kler alt du! Klem

  SvarSlett
 4. Flott lesing. Og fine bilder :) Var på cruise i Dubai, Oman og Fuijarah i januar. En uke gikk altfor fort - så mye å se og smake på ....

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...