søndag 3. november 2013

BloggtreffJeløy 2013

Jeg trodde alt var i rute til bloggtreffet, men nei jeg skulle hatt en time til og heldigvis gikk det bra til sist. Jeg trengte hjelp med å få ordnet med lampene som skulle henge over spisebordet og den kom senere enn jeg hadde tenkt. Heldigvis kom den opp før gjestene ankom og jeg ble veldig fornøyd med lampen fra House Doctor og lyspærene fra Frama.


Kvelden begynte med godsaker fra Så Godt som er å få tak i på Lille Interiør på Jeløy blant annet ellers kan du gå inn HER for å finne andre steder. Bloggerene fikk smake på min favoritt pesto som fri for konserveringsmiddel og så fersk at den må oppbevares kjølig hele tiden og har kort holbarhet. Den er så god at når den først er åpnet trenger man ikke å tenke holdbarhet, for hos meg blir den tømt så fort den kommer på bordet. Vi smakte på deilig Oliven og Artisjokkhjerter fra småskalaprodusenter i Italia. I fjor var knut på Lille Interiør og presenterte varene sine for bloggerene, dessverre var han bortreist i år. Noen av gjestene i går var med i fjor også og en husket spesielt lidenskapen han hadde da han fortalte om produktene sine.

Denne gangen ble det  lite fotografering fra min side siden jeg stod for maten og kokkelerte og må takke alle som kom for hjelpen på kjøkkenet. Jeg får låne bilder etterhvert som de kommer på nett:)
En av kveldens høydepunkter var denne vinen Wah fra Jacobs Creek som kommer på markedet i Januar 2014. Den er utviklet i samarbeid med en av Japans fremste sushikokker Mamuro Sugiyama og var egentlig ment bare for det japanske markedet. Siden sushi har blitt så populært i Skandinavia har Pernod Ricard klart å få den hit også. Jeg må innrømme at jeg synes dette var stas, ikke bare fikk vi smake på vinen, men 12 flasker ble fløyet fra Australia til Norge for at vi bloggere skulle få en i goodiebagen vår.
Vinen har en duft av modne pærer, røde epler samt herbale toner av mynte salvie og grapefruktblomster.
Smaken er generøs med preg av søt melon, nektarin, pære og frisk sitrus. Godt balansert syre og god fylde 
med lang ettersmak.
Vinen passer utmerket til sushi, sashimi samt annen fersk fisk og kokt skaldyr, perferkt til soyasaus.
Til neste rett som var crispy duck drakk vi samme vin, den fungerte utmerket der også.


En annen ny drikke på markedet nå er denne JePhi(Jenny og Philip). Eplemosten er fra Dyre Gård i Rygge og kan skryte på seg at de driver helt økologisk. Jeg har skrevet om gården inne på matbloggen og det kan du lese om HER
For de som leste innlegget med eplemuffinsene, kan jeg nå røpe at det var lysestaker i serien Alv fra Wik & Walsøe vi har fått i goodiebagene våre. 

Desverre var det noen som ikke kunne komme og en ble syk og da ble det bare 8 bloggere som var på treffet, vi koste oss og de siste dro ikke før nærmere 02:00 om natta:)


Det kommer mer om treffet senere og våre herlige goodies:)

3 kommentarer:

 1. Så koselig treff Liza! Sessan er min blog venninne siden 2005! Fantastisk dame.

  Nydelig lysestaker ♡

  Klem
  Vicky

  SvarSlett
 2. Du og du, så snill du er som inviterer til et slikt treff! Flinke deg, du er bare helt underbar da. La meg til som følger her jeg og gleder meg til å se mere her inne i din fantastiske interiørboble. Klem, Anne <3

  SvarSlett
 3. Tusen takk for at du også ville følge bloggen min Liza, det var svært hyggelig! Ha en riktig god novemberdag, så blogges vi!

  Klem, Anne <3

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...