fredag 12. april 2013

Roadtrip fra Fujairah til Dubai

Vel hjemme og tilbake til kulden, så virker turen til Emiratene som et fjernt minne. Fy f så kaldt det var i dag. I dag 12 april 2013 snødde det og det blåste skikkelig surt
38 grader Celsius viste temprarurmåleren i bilen da vi forlot Fujairah og ja vi hadde ACn på i bilen, men bare litt.
Landskapet var relativt golt på strekningen mellom Fujairah og Dubai, men det var noen få flekker med grønt spesielt langs med wadiene, de uttørkede elveleiene.
Fjell preger landskapet rundt Fujairah i motsetningen til Dubai som ligger på vestsiden, hvor landskapet hovedsaklig består av ørken. Den røde kassebilen er med i bilde serien pga det gule skiltet og dessverre synes ikke det så godt hva det står på den. Men jeg mener at det stod noe som at hvis med trafikanter ikke synes at sjåføren kjører anstendig, så ble vi oppmuntret til å ringe et telefonnummer og fortelle om eventuell negativg hendelse.
Interessant å se hvordan landskapet endret seg i farge Fra grått til rødlig, tilbake til grått og
til gyllen sand. Det fine med klimaet der nede er at selv om et var varmt så var det tørt.
Vi kjørte forbi rør som jeg antar er til oljeindustrien. Vi har elg som gjerne kryssser våre veier, der nede kunne vi se dromedarer i veikanten.
Det var ikke så mye å se på veien, det var sand, sand og masse sand og mye utbygging. Husene som ble bygget var enorme og det var mange av dem under ser du et under konstruksjon og den er sikkert på minst 400 kvm i grunnflate.
Det tar sånn rundt 1,5 timer å kjøre strekningen mellom de to emiratene, det var noen skyskrapere i Fujairah også og mange under konstruksjon, men når man kjørte inn til Dubai kom du til en storby en verdensmetropol. Det var høyt, det var stort, her var det mye som skjedde og mitt hovedmål var The Dubai Mall, det er ikke mange kjøpesentere som har så mye som det har. Det var fornøyelsespark, skøytebane, kino, et stort akvarie mm og ikke minst shopping;)
Det ble mest sightseeing, det var mye å se og man må vel bruke flere dager for å komme seg gjennom kjøpesenteret. På vår korte tur ble det bare overveldende og jeg klarte ikke å bestemme meg for hva jeg ville ha. Hadde jeg hatt enn utømmelig lommebok hadde jeg gått amok, men nå ble det mest til barna:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...